Montarea pereților din cărămidă de sticlă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pereții din sticlă reprezintă o opțiune pentru persoanele care doresc să aducă un plus de originalitate în amenajarea interioară a caselor lor. Pe lângă faptul că dau spațiului un aspect estetic deosebit, sticla asigură un bun transfer al luminii în casa ta.

Avantajele folosirii cărămizilor din sticlă pentru amenajarea unui perete din casa ta sunt multiple. Un avantaj al acestor materiale de construcții este reprezentat de buna transmisie a luminii în funcție de gradul de opacitate sau în funcție de culoarea aleasă. Cu alte cuvinte, folosind cărămizile de sticlă pentru compartimentarea unui spațiu, în același timp vă veți asigura și lumina naturală necesară.

Sticla este un material destul de fragil, dar un perete realizat din cărămidă din sticlă va fi sigur și rezistent datorită sistemului de armături folosit la montare. Prin urmare, nu va trebui să îți faci probleme în acest sens. Nu în ultimul rând, prețul este un avantaj important al acestui material de construcție, prețul pentru montaj fiind în jur de 30 lei/mp. Dar, poți economisi banii pe montaj prin realizarea peretelui, singur sau cu ajutorul unui prieten. În cele ce urmează, vom descrie etapele care trebuie urmate în montarea unui perete din cărămidă de sticlă.

  1. Pregătiți mortarul de ciment pentru zidirea peretelui și începeți cu așezarea primului rând de cărămizi, folosind distanțiere între cărămizi.
  2. După ce ați aranjat primul rând de cărămizi, verificați de mai multe ori ca toate cărămizile să fie la același nivel. Este mult mai ușor să remediați problema încă de la început, decât să încercați să nivelați peretele după 3-4 rânduri de cărămizi.
  3. După ce v-ați asigurat că primul rând este așezat perfect, treceți la zidirea următoarelor rânduri de cărămidă din sticlă. Dacă aveți un perete mare de zidit, este indicat să opriți zidirea după câteva rânduri pentru a permite adezivului să se usuce.
  4. După ce a fost zidit tot peretele, elimină mortarul în exces cu ajutorul unei bucăți de lemn. În același timp, verifică și verticalitatea construcției cu ajutorul unei nivele cu bulă de aer.
  5. Penultimul pas este umplerea rostului de dilatație dintre perete și tavan cu ajutorul spumei poliuretanice.
  6. Ultima etapă este cea de finisare a peretelui. În această etapă îndepărtați distanțierele dintre cărămizi cu grijă, pentru a nu zgâria sticla, și treceți la aplicarea chitului. După ce chitul de rosturi s-a uscat, ștergeți peretele de sticlă cu ajutorul unei cârpe moi sau a unui burete ud.

Voi ce părere aveți despre acești pereți superbi din cărămidă de sticlă?

Montarea peretilor din caramida de sticla_1

Picture 1 of 6

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *