Ce fel de placă torni la casă? Planșeul ceramic – soluția pentru o casă solidă!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Oricine construiește o casă nu are cum să treacă peste această etapă de lucru. Placa sau planșeul casei reprezintă „închegarea” pereților construcției, dar și departajarea parterului de etaj. Cu toate că cei mai mulți adoptă soluțiile clasice, cele ale plăcii turnate din beton, iată că constructorii adun noi și noi inovații, la fel de sigure și sănătoase. Planșeul ceramic sau cel din cărămidă reprezintă, iată o soluție perfectă pentru o casă solidă.

planseu-ceramicPlaca sau planșeul ceramic, construit din cărămidă, reprezintă o alternativă la fel de sigură precum placa din beton. Chiar dacă la noi se pune accent încă pe ideile tradiționale, cele ale betonului clasic, în multe țări europene, o astfel de soluție constructivă este recomandată de constructori.

Avantajele planșeului ceramic!

Placa sau planșeul ceramic, realizat din cărămidă are numeroase avantaje. Pe de o parte, execuția lucrării este mult mai ușoară decât în cazul plăcii din beton. De asemenea, planșeul ceramic reușește să izoleze foarte bine termic, păstrând mult mai multă căldură în locuință, chiar cu 30% comparativ cu placa din beton.

Un alt plus al planșeului ceramic este acela că este un bun izolator fonic, de cinci ori mai bun decât un planșeu clasic. Și cum este și firesc, greutatea planșeului contează destul de mult și trebuie cunoscută încă din perioada execuției fundației casei. Ca atare, planșeul ceramic este mult mai ușor decât cel din beton, așa că structura de rezistență a casei nu este deloc afectată.

Planșeul ceramic are o structură destul de omogenă, fiind realizat din anumite prefabricate din beton armat precomprimat, ce au un înveliș ceramic. De asemenea, structura este prevăzută cu anumite blocuri ceramice de umplutură, dar și zăbrele sudate. Peste planșeul ceramic se va așeza o plasă sudată groasă peste care se va turna un strate de beton, mult mai subțire decât în cazul plăcii din beton.

Cum se construiește?

La finalizare construcției zidurilor casei, echipa de constructori va avea în vedere realizarea armăturii centurilor. Următorul pas al construcției planșeului ceramic constă în așezarea grinzilor armate prefabricate,la distanțe egale. Atunci când aceste grinzi armate prefabricate sunt așezate la distanțe mai mari de un metru și jumătate, este recomandat să se monteze anumiți popi de susținere.

După ce grinzile armate sunt așezate se va trece la așezarea blocurilor ceramice de umplutură. Deasupra se așează plasa sudată, iar mai apoi se va turna un strat de beton consistent, care să acopere blocurile ceramice.

Îndepărtarea popilor de susținere va avea loc la o distanță de circa 28 de zile de la turnare, astfel încât să fiți siguri că construcția plăcii este sigură și uscată.

Așadar, placa din beton are astăzi un „adversar” la fel de solid și sigur, dar mai ales foarte trainic.

Sursa foto: wienerberger.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *