Scule

Ideea de şantier poate speria pe oricine dacă nu cunoaşte secretele legate de domeniul construcţiilor. Bucuria dorinţei de a avea propria casă pe pământ poate fi umbrită de calculele interminabile pe care şi le face orice viitor proprietar de casă.

scule-pentru-constructia-caseiPentru a se evita conceperea unor planuri fără a avea cunoştinţe concrete şi reale despre construcţii, cel mai indicată soluţie este apelarea la persoanele se specialitate. Colaborarea cu aceste echipe reduce stresul proprietarului necunoscător al acestui domeniu şi asigură reuşita construcţiei.

Costurile serviciilor de acest gen se stabilesc în funcţie de suprafaţa pe care se doreşte ridicarea construcţiei, de greutatea casei cu tot cu acoperiş şi de locul unde se va executa lucrarea.

Punând la dispoziţia unor persoane autorizate datele despre teren şi despre planul dumneavoastră legat de cum vreţi să arate casa, veţi facilita desfăşurarea unei construcţii conform normelor de siguranţă şi calitate. Echipe de profesionişti pot face aceste calcule şi estimări, aducându-vă la cunoştinţă fiecare etapă, prin schiţarea unui plan elaborat ce va bifa toate aspectele legate de construcţie, pornind de la fundaţie până la finisajele interioare.

Inginerul proiectant şi geologul vor realiza studiul geotehnic al solului pe care doriţi să se ridice casa. Acest studiu este decisiv pentru următoarele hotărâri care se vor lua în legătură cu construcţia casei. Datele acestui studiu deţin informaţii legate de tipul de sol, limita de îngheţ a zonei unde se află locaţia, gradul de risc seismic şi adâncimea pânzei freatice. Aceste informaţii împreună cu datele despre suprafaţa proiectului casei, înălţimea acesteia, greutatea pereţilor şi a acoperişului, sunt necesare pentru a se putea stabili tipul de fundaţie care trebuie turnată. De calitatea fundaţiei depinde trăinicia casei şi siguranţa celor ce vor locui în ea.

După turnarea fundaţiei şi respectarea termenului de aşteptare pentru uscarea acesteia, se demarează construcţia casei propriu-zise.

Înainte de a porni lucrarea de construcţie este necesară improvizarea unui mini şantier care are rolul de a asigura un loc destinat echipelor de muncitori, dotat cu strictul necesar şi un spaţiu destinat depozitării materialelor de construcţie, utilajelor, sculelor şi echipamentelor.

Toate acestea par foarte multe, iar pentru un necunoscător pot fi adevărate enigme. Dar sfătuiţi de specialişti şi urmând fiecare etapă a lucrării conform planului iniţial, totul se va desfăşura cu uşurinţă. Achiziţionarea materialelor de construcţii se va face treptat, în funcţie de etapa la care se lucrează. Echipele de muncitori sunt dotate cu ce au nevoie respectiv utilaje, atelaje, scule şi accesorii necasare construcţiilor, dar pot apărea şi cheltuieli la acest capitol.

Pentru ridicarea unei construcţii durabile şi conforme planurilor iniţiale este de dorit a se folosi doar materiale de calitate superioară care îşi îndeplinesc rolul pentru care au fost destinate, utilaje performante care pot efectua activităţi greu de executat de către om şi care micşorează timpul şi costurile de execuţie ale lucrării şi scule rezistente, de calitate superioară care permit muncitorilor să-şi îndeplinească treaba la cotă maximă, fiind mult mai rentabil lucrul cu scule bine proiectate şi departajate pe categorii clare.

Lista sculelor necesare pe un şantier, indiferent de amploarea lucrării este aceleaşi. Sunt necesare: malaxoare, ciocane, fierăstraie, pânze şi lame pentru fierăstrău, cleşti, capsatoare, pistoale pentru spumă, carote, răngi, cutter, scări telescopice, lacăte, rulete, perii de sârmă, bricege, discuri de şlefuit, burghie, topoare, şpacluri, trafaleţi, mistrii, foarfece, nivele (boloboc), găleţi cu accesorii, pistoale pentru silicon, prelungitoare, cărucioare, roabe, lopeţi, furtune pentru apă, măşti de sudură. Tot la acest capitol se pot integra echipamentele de protecţie: căşti, salopete, bocanci, mănuşi, măşti, set antifonare, ochelari. Echipamentele de protecţie sunt obligatorii, fiind răspunzătoare de siguranţa celor care lucrează pe şantier.

Preţurile pentru acest tip de scule folosite la construcţia casei variază în funcţie de firma producătoare şi de magazinul de desfacere. Se pot cumpăra din magazine şi depozite sau pot fi comandate online. De regulă nu reprezintă o investiţie foarte mare, fiind cotate cu preţuri foarte accesibile.

Un set de lame pentru fierăstrău poate fi achiziţionat cu maxim 30 de lei, iar un fierăstrău va varia ca preţ între 20 lei şi 50 lei.

Şpaclurile, mistriile, trafaleţii pot varia ca preţ între 5 lei şi 50 lei.

Un burghiu va costa în funcţie de tipul în care se încadreză, pentru lemn sau beton, între 10 lei şi 50 de lei. Bormaşinile variază ca preţ între 500 lei şi 2 000 lei. Acestea beneficiază de garanţie, instrucţiuni de utilizare şi date tehnice.

Pe lângă sculele folosite pe un şantier, un alt capitol hotărâtor pentru calitatea lucrării şi rapiditatea executării acesteia este cel al utilajelor necesare în construcţii. Aici se încadrează mixere, generatoare, motopompe, tăietoare de beton, compresoare, aspiratoare industriale, scule pentru zugrăvit, pistoale de vopsit, unelte pentru decupare, aparate de sudură, şlefuitoare, betoniere, extractoare profesionale, polizoare.

Preţurile utilajelor folosite în construcţii sunt accesibile, ţinând cont de importanţa activităţilor care se realizează cu ajutorul acestora.

Mixerele electrice au preţuri cuprinse între 600 şi 2 000 lei. Preţul produselor este dat de firma producătoare şi este direct proporţional cu funcţiile aparatelor, perioada de garanţie şi calitatea acestora.

Generatoarele pot varia ca preţ între 500 lei şi 4 000 lei. Preţul este determinat de puterea acestora, de tipul de combustibil cu care funcţionează şi de facilităţile pe care le deţine produsul.

Polizoarele sunt de mai multe tipuri: drepte, unghiulare, polizoare de Banc sau polizoare orbitale. Preţurile se situează între 500 lei şi 2 000 lei.

Preţul compresoarelor variază în funcţie de putere pe care o au ca funcţionare. Pot costa între 500 lei şi 5 000 lei.

Aspiratoarele industriale şi extractoarele profesionale sunt o investiţie ce se încadrează între 3 000 lei şi 12 000 lei.

Uneltele de decupat beton sau gresie şi faianţă au preţul situat undeva între 400 lei şi 600 lei.

Aparatele de sudură sunt de capacităţi diferite şi pot fi procurate la preţuri variind între 200 lei şi 3 500 lei.

Preţul unei betoniere este dat de capacitatea acesteia şi poate varia între 800 lei şi 2 700 lei.

Pistoalele pentru vopsit sunt necesare pentru zugrăvire, beneficiază de rezervoare de diferite capacităţi şi pot costa între 200 lei şi 300 lei, iar o unitate întreagă de vopsire poate ajunge la costul de 4 000 lei.

Utilajele şi sculele folosite la construcţia casei pot fi procurate din magazinele de specialitate unde beneficiaţi de prezentarea tehnică a produsului şi unde vi de înmânează garanţia produsului sau pot fi comandate de pe orice site de specialitate.

Calitatea sculelor folosite în construcţii, a utilajelor şi a echipamentelor trebuie respectată pentru ca rezultatul final al lucrării să fie o casă durabilă, bine construită, care să respecte planul iniţial al lucrării şi care să îndeplinească dorinţa dumneavoastră de a avea o casă pe pământ sigură pentru dumneavoastră şi pentru familia dumneavoastră.

Costurile totale ale unei lucrări de construcţie a casei pot fi într-adevăr însemnate. Suma nu se va cheltui dintr-o dată, dar ritmicitatea cu care se desfăşoară etapele unei lucrări este destul de strânsă. Este indicat să vă cunoaşteţi foarte bine posibilitaţile financiare încă înainte de a demara proiectul, deoarece etapele majore ale unei construcţii nu pot fi decalate foarte mult. O fundaţie nefolosită la timp, lăsată în aşteptare până când veţi avea bani, se poate deteriora, asta însemnând că, de fapt, aţi pierdut şi banii care i-aţi investit în turnarea ei. De aceea trebuie să faceţi calcule foarte exacte împreună cu inginerii-proiectanţi, să ştiţi cât aveţi de investit în materiale de construcţii, mână de lucru, utilaje şi scule de construcţii.

Astfel veţi putea beneficia de o casă aşa cum aţi proiectat-o iniţial, fără a face rabat de la nimic. Calitatea materialelor este direct proporţională calităţii lucrării finale.

Flex

Flex

Flexul este o unealtă practică, special concepută pentru lucrările de construcții și prelucrarea materialelor. Unealta este utilizată pentru tăierea, prelucrarea sau șlefuirea diferitelor materiale precum: metalul, lemnul, piatra etc. În funcție de nevoia utilizatorului, tipul discului poate fi de trei feluri: discurile diamantate; utilizate pentru tăiere; discurile cu perii sârmă, […] mai mult »

Fierastrau

Fierăstrău

Fierăstrăul este un instrument esențial pentru orice gospodar sau constructor profesionist. Cu toate că acum există numeroase tipuri și dimensiuni de fierăstrău, fiecare potrivit pentru anumite sarcini, fierăstrăul de mână rămâne în continuare cel mai folosit instrument. De la tăierea unor șabloane delicate din lemn și până la demolarea unui […] mai mult »

Ciocan

Ciocan

Un instrument banal dar obligatoriu în orice trusă de unelte, ciocanul este folosit la numeroase activități și într-o gamă largă de proiecte. În funcție de tipul de ciocan, puteți să bateți cuie, să demolați sau dimpotrivă, să construiți. Ciocanele variază după formă, dimensiune și structură, motiv pentru care cei care […] mai mult »

Cazma

Cazma

Cazmaua este o unealtă foarte des utilizată în construcții, agricultură sau gradinărit/amenajarea grădinilor sau a spațiilor verzi. Deși, tehnica, în domeniile mai sus menționate, a evoluat și se folosesc din ce în ce mai mult procesele mecanizate care ușurează munca oamenilor, sunt situații în care este nevoie să apelăm la […] mai mult »

Totul, sau aproape totul, despre bormașină

Nu credem că există cineva care să nu știe cum arată o bormașină, sau care să nu se fi ”bucurat” atunci când dorea să se odihnească, de excesul de zel al vreunui vecin și să-i fi ascultat cu nervii întinși la maxim zgomotul caracteristic. În afară de acest lucruri, majoritatea […] mai mult »