Mini şantierul construcţiei noastre

Odată ce am decis ridicarea propriei case pe pământ vom porni într-o lungă călătorie printre schiţe, idei, proiectanţi, ingineri, meseriaşi, utilaje, scule, materiale, praf, nervi, cheltuieli, dar…şi multe satisfacţii.

Am stabilit clar locul pe care se va ridica clădirea, am apelat la o echipă de specialişti care ne vor realiza lucrarea şi, împreună cu această echipă şi indicaţiile ei, vom traversa pas cu pas fiecare etapă.

Pentru a permite demararea lucrărilor trebuie să instalăm un mini şantier care are rolul de a asigura locul destinat echipelor de muncitori, punând la dispoziţia acestora strictul necesar: instalaţii sanitare ecologice, loc de odihnă şi  loc de servit masa. Tot aici se va asigura depozitarea în siguranţă a tuturor materialelor de construcţie achiziţionate, a utilajelor, sculelor şi echipamentelor. Toate acestea se stabilesc împerună cu echipa ce urmează a efectua lucrarea.

Orientativ, lista necesarului pentru realizarea unei lucrări se poate departaja în funcţie de specificul destinaţiei acestora.

Lista sculelor necesare pe un şantier cuprinde: malaxoare, ciocane, fierăstraie, pânze şi lame pentru fierăstrău, capsatoare, cleşti, carote, pistoale pentru spumă şi silicon, răngi, scări telescopice, lacăte, rulete, perii, discuri de şlefuit, bricege, topoare, burghie, şpacluri, trafaleţi, mistrii, foarfece, nivele, găleţi, prelungitoare, roabe, cărucioare, lopeţi, furtune de apă, măşti de sudură. Tot aici pot fi încadrate echipamentele de protecţie: căşti, salopete, bocanci, mănuşi, măşti, ochelari, seturi de antifonare.

 

Un alt capitol este cel al utilajelor necesare în construcţii. Aici se încadrează: generatoare, motopompe, mixere, tăietoare de beton, compresoare, aspiratoare industriale, pistoale de vopsit, unelte de decupare, aparate de sudură, şlefuitoare, betoniere, polizoare, extractoare profesionale.

Utilajele, meterialele de construcţie şi sculele necesare la ridicarea unei case pot fi procurate din magazinele de specialitate unde este pusă la dispoziţia clientului prezentarea tehnică a produselor şi de unde se eliberează garanţia acestora.

Procurarea materialelor de construcţie se face pe parcursul înaintării lucrării, pentru fiecare etapă în parte, la indicaţiile şi sfaturile echipei care se ocupă de lucrare, pentru a se evita risipa sau lipsa acestora.

Pentru un rezultat mulţumitor, pentru ca viitoarea casă finită să fie pe placul dumneavoastră şi să vă asigure confort, trăinicie şi siguranţă, atunci toate materialele, sculele şi utilajele ar trebui să fie de calitate. Economiile  inutile nu îşi au locul în ridicarea unei clădiri. Toate aceste costuri ale calităţii tuturor elementelor folosite pentru ridicarea casei se vor amortiza în timp, clădirea ne mai necesitând alte modificări ulterioare, fiind realizată încă de la început la un standard ridicat.


Lasă un Comentariu...

*