Cum îți construiești casa? Cele mai importante 4 materiale de construcție

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fiecare își dorește casa proprie. Acel loc pe care să îl poată amenaja după bunul plac și, mai ales, să fie amplasat în zona mult dorită. Însă, casa visurilor tale se poate transforma într-un coșmar, mai ales dacă nu ai experiență în construcții, ori pentru că nu te-ai informat suficient de bine.

Ridicarea unei locuințe este un proces complex, având considerente juridice și financiare. În plus, presupune și mult stres, deoarece nimic nu se face bătând din palme.

Înainte de a începe un astfel de proiect, care poate dura destul de mult, este bine să te gândești ce dimensiuni o să aibă, pentru a ști aproximativ cât urmează să investești. De asemenea, trebuie să te pregătești și pentru cheltuieli neprevăzute, întrucât oricând pot apărea mici neplăceri.

Cei mai mulți oameni, când aleg să își ridice o casă, se gândesc la zona în care aceasta urmează să fie construită (în oraș, în mediul rural, lângă o școală etc.), la dimensiunea terenului și design-ul casei (cu sau fără etaj), ori dacă vor fie aproape de rude și prieteni.

Însă, în primul rând, ar trebui să iei în considerare materialele de construcție. Vrei să ai o casă din lemn? Ori poate una din cărămidă?

De multe ori, materialele eficiente nu sunt neapărat ieftine. Însă, având în vedere că sunt foarte importante, merită să investești în ceva de calitate, care va rezista.

Iată mai jos care sunt cele mai importante patru materiale de construcție!

Case din lemn

În ceea ce privește lemnul, acesta este unul dintre cele mai folosite materiale de construcție. Însă, casa din lemn are avantaje și dezavantaje. Lucruri pe care este important să le cunoști.

Printre avantajele caselor din lemn se numără și faptul că ele sunt sigure în caz de cutremur. În plus, sunt mult mai ieftine decât casele din cărămidă. De asemenea, pe lângă aspectul deosebit, casele din lemn sunt și ușor de compartimentat.

Spre deosebire de cărămidă, de exemplu, lemnul este mult mai simplu de prelucrat. Însă, dacă vrei ca acesta să reziste, el trebuie tratat cu soluții speciale, împotriva dăunătorilor și umezelii. Dacă apa își face drum prin lemn, aceasta afectează casa din lemn și într-o astfel de situație nu ai prea multe opțiuni pentru a repara răul făcut.

Dacă îți dorești o casă din lemn, ai grijă ce lemn folosești. Acesta trebuie să fie calitativ. Ideal este să optezi pentru cel de esență tare, precum lemnul de molid sau brad.

Case din cărămidă

Un prin avantaj al acestui material este faptul că este foarte rezistent și nu este afectat de umezeală. Mai mult decât atât, este eficient energetic. Practic, o casă cu pereți din cărămidă păstrează căldura mult mai bine decât cea din piatră.

Însă, acest material implică și dezavantaje. De exemplu, o casă din cărămidă este mai puțin rentabilă (necesită o fundație adâncă – implicit costuri mai mari) și necesită mai mult timp pentru construcție, comparativ cu cea din lemn.

Case din beton armat

Dacă optezi pentru beton, ar trebui să știi că implică o durată relativ mare de execuție, ca și în cazul cărămizii. De asemenea, o casă din beton este mult mai scumpă decât casele din lemn, pentru că implică și alte costuri, pentru nisip, pietriș etc. Și, nu în ultimul rând, structurile din acest material au nevoie de mai multă energie pentru încălzire.

Casele din piatră

Piatra este unul dintre cele mai rezistente materiale de construcție și, cel mai important, nu este afectată de umezeală, ori mucegai. Însă, aceasta este greu de prelucrat și de transportat. De asemenea, casele din piatră nu păstrează căldura, așa că trebuie să investești destul de mulți bani pentru a încălzi locuința.

Tocmai de aceea, mulți optează pentru piatră doar pentru a decora pereții și a da un farmec aparte decorului.

Să construiești o casă nu este un lucru simplu. Astfel că, trebuie să te informezi bine, pentru a nu eșua. Multe persoane renunță când văd cât de complicat este. Însă, dacă ai un plan bine pus la punct, cu siguranță vei reuși. Important este să știi din timp ce materiale vrei să folosești, care este design-ul casei și, nu în ultimul rând, zona în care aceasta va fi construită.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/gray-house-under-blue-and-gray-sky-1569003/

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *