Ce tip de zidărie să alegem pentru exteriorul casei?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Indiferent dacă sunteți în situația de a efectua o reparație sau doriți să adăugați o notă de accent la exteriorul casei, piatra și cărămida oferă culori plăcute și o durabilitate indiscutabilă. Vă prezentăm în rândurile următoare unele dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le știți despre zidărie.

Comparați piatra naturală și piatra artificială

Piatra naturală provine din cariere de piatră, de unde este apoi transportată la marile magazine. În funcție de tipul de piatră și de locația carierei, transportul pietrei poate costa mai mult decât piatra în sine, iar asta se va simți în prețul final, de aceea este indicat să căutați un distribuitor de materiale de construcții ieftine. Pe de altă parte, pietrele artificiale sunt fabricate prin amestecarea cimentului, agregatului și pigmentului. În unele cazuri, este aproape imposibil să ne dăm seama care este piatră artificială și care este piatră naturală. În plus, un aspect de piatră naturală care nu este disponibil pe plan local ar putea fi obținut cu ajutorul pietrelor artificiale. Pietrele artificiale sunt, de asemenea, cunoscute sub denumirea de piatră fabricată sau turnată.

Luați în considerare posibilitatea de a vopsi piatra

În funcție de stilurile arhitecturale și de tipurile de cărămizi, vopsirea unor cărămizi deja existente la exteriorul casei poate fi o strategie viabilă de remodelare. Dar o astfel de schimbare este permanentă și necesită întreținere la fiecare câțiva ani. De asemenea, aplicarea necorespunzătoare a vopselei poate cauza un nivel ridicat de umiditate, ceea ce poate duce la deteriorarea suprafeței cărămizilor și deteriorarea structurii după o iarnă cu ger. Dacă luați în considerare opțiunea de a vopsi cărămida, este indicat să consultați un profesionist care este specializat în proiecte de zidărie.

Modificați aspectul fațadei

Modificați aspectul fațadei cu placări murale, care pot îmbrăca o suprafață mare fără costurile asociate cu o structură adevărată de piatră sau de cărămidă. Placările murale pot fi aplicate pe cărămidă, beton, beton turnat și alte tipuri de suprafețe.

Creați mai multe zone asemănătoare

Dacă ați îmbrăcat fațada casei în piatră naturală, cărămidă sau ați folosit placare murală, pentru o senzație de coeziune, încercați să extindeți stilul exterior al casei și în peisajul grădinii, realizând poteci, alei sau pasarele care împrumută din aspectul exterior al casei. De asemenea, în funcție de modul în care aplicați cărămida sau piatra, puteți crea un aspect primitor și confortabil sau unul care evocă o eleganță formală. Dacă doriți să creați poteci, alei sau să pavați un drum căruia doriți să îi oferiți o notă istorică, încercați să aflați unde puteți găsi pavele antice sau cărămizi recuperate de pe străzile vechi. De asemenea, puteți opta pentru pavele sau cărămizi antichizate.

Aveți grijă la aplicare

Un amestec de mortar tipic este 1 parte ciment la 4 părți de nisip și, eventual, un pic de var, dacă mortarul trebuie să fie lipicios. Dacă amestecul este prea umed, va curge de pe materialele pe care încercați să le aplicați. Dacă amestecul este prea uscat, se va fixa înainte de a așeza materialele în poziția dorită. De asemenea, în cazul în care mortarul lipsește dintre cărămizile aplicate în trecut, va trebui ca mortarul să fie reaplicat de către un profesionist. O îmbinare bună a mortarului între cărămizi împiedică infiltrarea în pereți a apei pluviale. În proiectele noi de zidărie, spațiile dintre cărămizi pot fi la fel de importante pentru textura vizuală ca și cărămida,  modelul și  culoarea sa.

Proiectele de zidărie, cum ar fi potecile, aleile sau stâlpii de gard pot fi realizate fără ajutorul unui profesionist, dacă se deține îndemnare și se știu unele informații. Totuși, ori de câte ori este posibil, puneți cărămizi sau pavaje în modele care minimizează tăieturile. Pentru proiecte mai mari, închiriați un ferăstrău de la un magazin pentru a reduce astfel la minimum uzura la propriile scule electrice.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *