Materiale de construcții

Beneficiaţi de bani şi de teren, aveţi un vis în a vă construi o casă pe pământ, atunci ar fi bine să ştiţi că pentru a avea un proiect reuşit trebuie să urmaţi anumiţi paşi.

materiale-constructiiOricine decide să-şi construiască propria casă, să se bucure de beneficiile traiului într-un spaţiu larg şi confortabil, să ofere familiei un cămin mare, cald şi primitor în care fiecare va avea camera sa şi curtea plină de vegetaţie va fi pe placul tuturor, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, cu dorinţă de informare şi să se asigure că dispune de suma de bani necesară finalizării lucrării. Construcţia casei presupune continuitate, odată demarată lucrarea aceasta trebuie să aibă un curs firesc, etapele să se succeadă în timp optim, pentru ca rezultatul final să fie pe măsura aşteptărilor şi în raport cu garanţiile oferite de echipa de lucru.

Realizarea unei liste de preţuri este imposibil de făcut la începutul lucrării, dar persoanele de specialitate pot face o listă orientativă care vă va fi de folos în schiţarea unei sume totale.

Primul pas în demararea proiectului ce cuprinde construcţia casei este apelarea la specialişti. Aceştia analizează geotehnic zona în care se va construi casa şi pe baza acestui raport, inginerii-proiectanţi fac planul de lucru, cu tot ce include acesta. Calitatea solului pe care se va ridicată casa este la fel de importantă ca şi calitatea materialelor din care va fi construită. Specialiştii vor testa terenul şi vor stabili unde se află pânza freatică, care este unghiul de înclinare al solului şi la ce adâncime se află limita de îngheţ. Toate aceste informaţii vor ajuta specialiştii să decidă ce fel de fundaţie vor turna pentru casa dumneavoastră şi, cel mai important, vor putea să vă informeze ce materiale trebuiesc procurate pentru realizarea acesteia. Fundaţia casei este cea mai importantă parte a lucrării, fiind baza pe care se va ridica întreaga construcţie. Tocmai de aceea, pentru demararea lucrării, este bine să procuraţi materiale de calitate superioară şi să vă asiguraţi că vor fi folosite la capacitatea maximă.

După calitatea solului în care se va construi casa, cele mai importante aspecte sunt mâna de lucru calificată şi materialele de construcţii.

O echipă formată din profesionişti vă va elucida foarte multe necunoscute în materie de construcţii. Vă va ajuta să cheltuiţi banii în beneficiul dumneavoastră, ştiind exact de ce materiale este nevoie pentru ca lucrarea să meargă bine. Tot echipa de profesionişti vă va pune la dispoziţie muncitori calificaţi care ştiu cum să folosească toate materialele şi utilajele în scopul de a le valorifica la capacitate maximă.

O echipă de profesionoşti vă va explica exact de ce materiale de construcţii este nevoie pentru fiecare etapă a lucrării şi vă va îndruma pe piaţa de profil, ţinând cont de calitatea produselor şi de preţuri.

Piaţa de profil din România oferă o gamă extrem de variată pentru orice categorie. Preţurile variază în funcţie de calitate şi de ţările de provenienţă. Dumneavoastră decideţi ce cumpăraţi, în funcţie de sfaturile primite de la profesionoşti şi de posibilitatea financiară de care beneficiaţi. Fiind vorba despre construcţia unei case, oricine va încerca să procure materiale de calitate pentru a se asigura că rezultatul final va fi unul foarte bun. O casă trebuie să ofere siguranţă, să fie construită ţinându-se cont de riscurile la care suntem expuşi ca ţară cu activitate seismică, să fie trainică şi rezistentă pentru a avea „o viaţă” cât mai lungă şi a se bucura de ea şi generaţia următoare.

Necesarul materialelor de construcţie este foarte elaborat. Sunt materiale ce vor fi folosite în cantităţi foarte mari, fapt ce presupune comandarea acestora în cazul în care magazinele şi depozitele nu au pe stoc.

Betonul armat este esenţial pentru armarea fundaţiei casei, a stâlpilor de susţinere şi a plăcii casei. Cu cât construcţia va fi mai înaltă, cu atât necesarul de beton armat va fi mai mare.

Calitatea betonului este foarte importantă pentru ca densitatea plăcilor şi stâlpilor să fie cea optimă, să nu sufere transformări majore în timp şi pentru a asigura rezistenţa casei.

Cimentul este elementul principal din care se produce mortarul şi betonul, prin amestecul acestuia cu apa, nisipul şi pietrişul. Fără ajutorul cimentului, această pulbere fină, nu s-ar putea realiza nicio construcţie. Este liantul tuturor materialelor de construcţie.

Preţurile variază în funcţie de capacitatea sacilor în care sunt ambalaţi şi de tipul de ciment.

Armătura este elementul care asigură rezistenţa casei. Sub formă de bare cu diametre diferite sau plase sudate, armătura este pusă la dispoziţia dumneavoastră de toate depozitele şi magazinele de construcţii, preţurile variind în funcţie de dinensiuni. Preţul unei bări de fier beton poate porni de la 2 lei, ajungându-se la preţul de 90 lei pentru plasele sudate.

Un alt element ce se află în categoria materialelor de construcţii este lemnul, material folosit în trecut la majoritatea caselor. Acesta este prelucrat sub formă de grinzi, scânduri, dulapi şi este apreciat atât de constructori cât se de beneficiari. Este rezistent, bun izolator termic, uşor de manevrat şi accesibil ca preţ. Preţul lemnului este dat de textura acestuia şi de dimensiunile necesare.

Cărămida este esenţială în construcţia casei, fiind materialul cu care se lucrează cel mai bine la ridicarea pereţilor. Cărămida este un bun izolator termic şi asigură durabilitate construcţiei. Există foarte multe tipuri de cărămidă, începând cu cărămida plină, simplă şi continuând cu cele mai sofisticate tipuri de locaşuri pentru mortar inserate în acestea. Preturile se stabilesc pe metrul cub zidărie sau pe metrul pătrat, dar se pot achiziţiona şi la bucată. Începând cu 200 lei/ metrul cub, până la 300, 350 lei/ metrul cub, puteţi beneficia de o gamă extrem de ofertantă.

O casă construită din cărămidă şi susţinută cu grinzi de lemn, reprezintă o reuşită pentru orice constructor, iar pentru beneficiar este o sursă de confort şi siguranţă.

Cărămida poate fi înlocuită cu succes de BCA, material de construcţie ecologic, reciclabil şi mult mai uşor decît cărămida, fapt ce este luat în calcul în momentul proiectării fundaţiei. Avantajul folosirii BCA constă în rapiditatea cu care se manevrează şi consumul scăzut de mortar.

Pentru construcţia acoperişului se foloseşte de regulă ţigla metalică. Piaţa din România pune la dispoziţia doritorilor o gamă largă de culori şi modele. Ţigla folosită pentru acoperişuri oferă multe avantaje: este rezistentă la UV şi la decolorare, reduce transferul de căldură, realizează izolarea fonică, are rezistenţa ridicată la coroziune şi beneficiază de o garanţie destul de lungă, până la 30 de ani.Preţul este stabilit pe metrul pătrat şi variază între 15 lei /mp şi 50-60 lei /mp. Odată cu ţigla puteţi achiziţiona şi burlanele şi scurgerile de apă, realizând un joc de culori care vor înveseli aspectul casei.

Acestea sunt materialele majore ce sunt indispensabile ridicării unei case. Însă finisarea casei presupune lucrul cu mult mai multe elemente.

Colţare, cuie, şuruburi, nituri, rosturi, adezivi,chituri, polistiren, materiale izolatoare, despărţitoare, pe cât par de neînsemnate pe atât sunt de importante. Pentru a putea efectua o lucrare de calitate muncitorii trebuie să aibă la dispoziţie toate aceste materiale.

Oricine porneşte ridicarea unei case trebuie să ia în calcul şi eventualele pierderi. Un calcul decalat, o idee nouă apărută pe parcursul lucrării, mici incidente pot duce la deteriorarea materialelor sau la pierderea acestora. Acestea sunt mici neplăceri de ordin financiar, inerente în construcţii de amploare mare. Modificări pot surveni oricând, atrăgând după ele mici neplăceri pentru beneficiar.

Însă calitatea lucrării, garantată prin folosirea celor mai bune materiale de construcţii, va echilibra micile neplăceri şi va aduce satisfacţie atât echipei care a realizat lucrarea cât şi proprietarului. O casă construită cu materiale de calitate va fi o casă durabilă, profitabilă din punctul de vedere al întreţinerii şi sigură.

Magazinele de specialitate şi depozitele pun la dispoziţia cumpărătorilor informaţiile necesare pentru fiecare produs, începând cu firma producătoare şi continuând cu datele tehnice.

În cazul în care materialele căutate nu se află pe stocul magazinului, se va face comandă şi veţi beneficia de materiale în cel mai scurt timp posibil. La cantităţile mari de produse achiziţionate magazinele mari şi depozitele fac reduceri substanţiale.

Cu materiale de construcţie de cea mai înaltă calitate şi cu o echipă de profesionişti, vă veţi putea împlini visul de a avea casa pe care aţi visat-o. Veţi oferi familiei dumneavoastră un cămin cald, primitor, spaţios, în care fiecare îşi va petrece viaţa într-un mod plăcut. Veţi oferi celor dragi o casă sigură, construită cu multă responsabilitate şi mult profesionalism. Veţi avea casa pe care aţi visat-o, unde vă veţi invita prietenii la un pahar de vorbă şi de râs, veţi petrece clipe minunate într-un spaţiu conceput după planurile şi ideile dumnevoastră.

Se poate construi o locuință la un preț redus cu materiale de construcții ieftine?

Folosirea unor materiale de construcții ieftine pentru construirea unei locuințe cu costuri reduse oferă majorității oamenilor posibilitatea de a avea propria casă. Oricât ar părea de incredibil, se pot construi locuințe la costuri reduse care să fie durabile, trainice și conform cerințelor viitorilor proprietari, dar o astfel de construcție necesită, […] mai mult »

Mortar pentru zidarie

Mortar pentru zidărie

Mortarul este un material folosit pentru îmbinarea și lipirea cărămizilor, alcătuit din nisip, apă și un element de legătură, precum ciment sau var. Acest amestesc este aplicat ca o pastă, după care se întărește. Deoarece mortarul joacă un rol atât de important în construcția zidăriei, este obligatoriu să alegeți tipul […] mai mult »