Fundația din piatră naturală

Fundația din piatră naturală poate fi privită ca un joc de unii, deoarece trebuie să miști pietrele și să le așezi astfel încât să se potrivească și să rezulte o fundație rezistentă și durabilă în timp. Trebuie spus și faptul că acest tip de fundație poate fi realizată doar atunci când ai la dispoziție destul timp și te-ai înarmat cu foarte multă răbdare.

Fundatia din piatra naturala_1

Picture 1 of 7

Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când construiești o fundație din pietre naturale este să sortezi un pic pietrele disponibile. Ține minte că partea inferioară a fundației trebuie să fie mai lată decât partea superioară, așa că, alege cu grijă pietrele. Asigură-te că fiecare piatră așezată este stabilă și că nu se mișcă. Dacă totuși acest lucru se întâmplă, poți să folosești o piatră mai mică ca să o stabilizezi. Nu uita să umpli fiecare fol cu pietre mai mici, pentru a avea o fundație rezistentă și durabilă.

După ce fundația a ajuns la nivelul solului, răbdarea ta trebuie să crească deoarece va trebui să acorzi mai multă atenție pietrelor și modului de așezare a pietrelor. Până la urmă, aceasta va fi partea vizibilă a fundației. Este totodată și momentul în care trebuie să iei o decizie importantă. Vrei ca fundația să se alinieze cu planul vertical al peretelui sau ca peretele exterior să se îngusteze constant?

Dacă ai câteva pietre naturale care arată bine, le poți păstra pentru acea zonă a casei care iese în evidență sau lână zona de intrare. Specialiștii susțin că la ultimul strat este mai bine să orientezi fațadele superioare ale pietrelor ori spre mijlocul peretelui, ori una spre alta, pentru o stabilitate și o rezistență mai bună.

O altă întrebare des întâlnită atunci când se dorește ridicarea unei fundații din piatră naturală se referă la folosirea mortarului, care are rolul de a împiedica pietrele să se miște. Unii susțin că poți renunța la mortar doar dacă pietrele sunt bune și le poți potrivi unele cu altele. Spre exemplu, multe case din Anglia sunt construite pe fundații de piatră naturală, fără folosirea mortarului.

Dacă în schimb te hotărăști să folosești mortar, se pune întrebarea: cob, var sau beton? Mortarul de cob sau de pământ, este folosit mai ales pentru construirea unor case tradiționale, eventual aflate în satele autentice. Morarul de var este realizat dintr-un amestec de var cu nisip și a fost folosit mult timp pentru construcția siturilor antice și a multor ziduri europene. Mortarul de beton este o variantă modernă, căutată de mulți. Mortarul de beton are în compoziția sa nisip, var, ciment și apă.

În concluzie, înainte de a luat decizia de a realiza o fundație din piatră naturală, gândește-te dacă ai timpul necesar, și mai ales, răbdarea necesară.


Lasă un Comentariu...

*