Casa fără fundație, ieftină și practică

Inovațiile arhitectonice și tehnologice permit astăzi construirea unor case ce, până nu de mult, păreau de neînchipuit. Casele fără fundație sunt ideale pentru cei care vor să aibă un cămin al lor în timp record, cu preț mic. Este bine de știut că locuințele fără fundație sunt la fel de practice și confortabile precum cele tradiționale. Iată care sunt avantajele unei astfel de construcții.

Casa fara fundatie, ieftina si practica1

Picture 1 of 5

De ce ai alege o casă fără fundație

Casa fără fundație este modernă, ecologică și foarte confortabilă. Este un concept nou de locuință, ce câștigă tot mai mult teren și la noi în țară. Printre avantajele unei astfel de case se numără prețul de achiziție scăzut, timpul rapid de execuție și consumul de energie redus. În plus, are design modern și poate fi extinsă și accesorizată.

Este stabilă și rezistentă

Indiferent dacă e ridicată pe butuci din lemn, pe piloni sau pe roți, casa fără fundație este o locuință rezistentă și stabilă, deși foarte ușoară. Dacă luăm, spre exemplu, casa așezată pe butuci din lemn, special tratați, e bine de știut că aceștia au un sistem de prindere în pământ ce le conferă elasticitate și suplețe. În cazul unui cutremur, nu ai de ce să-ți faci griji.

Este extrem de ieftină

În primul rând, prețul unei astfel de case este incomparabil mai mic decât al unei locuințe tradiționale. Cu aproximativ 10.000 de euro, o poți avea. Desigur, prețurile variază în funcție de zona în care va fi amplasată, de tarifele firmei de construcție ce o realizează și montează. Mai contează, desigur, dacă deții un teren sau e nevoie de cumperi unul. Apoi, prețul mai diferă în funcție de dimensiunea casei și de tipul de materiale de construcție ales.

Poți uita de factura la energie

Cele mai multe case fără fundație sunt dotate cu sistem propriu de producere a energiei electrice. Mai exact, e vorba despre surse neconvenționale, adică hidroenergie sau surse eoliene ori solare. Totodată, casa fără fundație e prevăzută cu un sistem de management energetic ce reduce impactul negativ asupra mediului. Așadar, este și ecologică.

Are design modern, elegant și se poate extinde

Casele fără fundație de pe piața românească au arhitectură futuristă, extrem de elegantă. Pe lângă frumusețe, le recomandă și faptul că sunt foarte confortabile. Un alt avantaj îl constituie faptul că, grație arhitecturii modulare, o astfel de locuință poate fi extinsă oricând și oricât. Așadar, pot fi adăugate camere, verandă sau orice alt modul fără să afecteze integritatea casei.

Poți avea casa în timp record

Un atu de netegăduit este timpul record de execuție și montare. Adică în trei-patru luni, te poți instala în casa ta. Construcția propriu-zisă durează aproximativ trei luni. Cel mult o lună durează apoi împachetarea. Iar montajul efectiv, câteva săptămâni.

Așadar, dacă te grăbești să ai o casă a ta, ieftină și economică, locuința fără fundație poate fi alegerea ideală.

Surse foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com, e-partenaire.com, img.archiexpo.es


8 Responses to “Casa fără fundație, ieftină și practică”

Read below or add a comment...

 1. Dan scarlat says:

  Buna seara. Va rog sa îmi detaliați cum se realizează o casa fără Fundație. Cât costa proiectul. Chiar sunt interesat și doresc sa construiesc o casa cât mai ieftin

 2. Ileana says:

  Ma bucur ca si la noi vine cineva cu ceva nou

 3. Sandru cristina says:

  Doresc o astfel de casa .va rog mai multe detalii.

 4. Ana says:

  Dak am teren,mai am nevoie de autorizatii,pt construirea unei astfel de case.

Lasă un Comentariu...

*