5 reguli de aur pentru o fundație rezistentă

Fundația este elementul de construcție cu un rol deosebit de important în viitorul casei tale deoarece o fundație proiectată sau realizată greșit îți poate pune în pericol întreaga structură a casei. Mai mult decât atât, lucrările ulterioare la fundația casei sunt aproape imposibil de realizat, prin urmare, trebuie să te asiguri că aceasta este realizată corespunzător și cu materiale de calitate. Dacă pentru partea de zidărie se mai acceptă lucrul cu materiale mai ieftine, fundația și structura de rezistență reprezintă două elemente în care folosirea materialelor ieftine, de proastă calitate, este de neconceput.

5 reguli de aur pentru o fundatie rezistenta_2

Picture 2 of 4

Sarcina proiectării unei fundații rezistentă îi revine inginerului constructor, însă, este bine să te informezi și să fii pus în temă cu acest aspect, pentru a preveni eventualele greșeli, intenționate sau neintenționate. Am pregătit pentru tine o listă cu 5 reguli de aur pe care este indicat să le urmezi, dacă vrei să obții o fundație rezistență și o casă cu o durată mare de viață și fără prea multe lucrări de reparații.

  1. Sapă șanțurile pentru scurgerea apei înaintea săpării fundației! O greșeală comună este omiterea săpării șanțurilor pentru scurgerea apei în afara spațiului de lucru. Dacă acest lucru nu este realizat la momentul potrivit, riști ca apa de ploaie să se infiltreze în gropile de fundație. În cazul în care în timpul săpării șanțului dai de o zonă cu apă, aceasta trebuie curățată prin pompare.
  2. Folosește furtunul de nivel pentru trasarea fundațiilor! Metoda clasică pentru trasarea fundației presupune folosirea țărușilor și a sforii. Pentru o mai bună precizie, noi îți recomandăm să folosești furtunul de nivel. Tot ce trebuie să faci este să marchezi cu un țăruș cota zero a terenului, sau locul în care distanța dintre repere și sol este cea mai mare, și apoi să marchezi toți țărușii cu această cotă zero.
  3. Ai grijă la poziționarea fierului beton în fundație și la turnarea propriu-zisă a fundației! Specialiștii recomandă ca aceste două operațiuni să fie realizate imediat după săpătură. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci se recomandă ca săpăturile să fie oprite cu aproximativ 20 de centimetru înainte de cota de adâncime stabilită inițiale, restul săpăturilor având loc doar în momentul în care este posibilă turnarea imediată a fundației.
  4. Tratează cofrajul cu o soluție specială! Pentru a înlătura rapid și fără daune cofrajul, este recomandat să folosești o soluție specială numită decofrol.
  5. Respectă întocmai proiectul realizat de inginer! Este indicat să nu te abați de la proiect și să folosești cantitatea de fier indicată de proiectant. Mai mult decât atât, evită să folosești fierul ruginit în fundația casei tale dacă nu vrei să te confrunți cu alte probleme pe viitor!

Dacă respecți întocmai aceste reguli de aur, vei obține o fundație rezistentă și în același timp, o casă rezistentă.


Lasă un Comentariu...

*