Organizarea eficientă a magaziei sau garajului. Reguli pentru depozitarea uneltelor

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Metalul este expus ruginii, circuitele electrice pot fi afectate de condens sau umezeală. Acumulatorii nu trebuie să rămână în contact cu aparatul, iar orice fel de instrument de tăiat trebuie bine curățat și întreținut înainte de a-l depozita în magazie. Uneltele tale vor funcționa la fel de bine anul viitor, dacă respecți câteva reguli simple pentru o depozitare adecvată. 

Spațiul în care îți depozitezi uneltele trebuie să fie izolat, perfect uscat și ferit de temperaturi sub zero grade. Poate fi un garaj pe care l-ai transformat în atelier sau poate fi o anexă a casei unde îți ții toate sculele. 

Pregătirea

Instrumentele de tăiat trebuie curățate atât pe partea tăioasă unde se adună reziduuri vegetale, cât și la partea de motor, unde este posibil să fi pătruns substanțe organice, praf și condens. Lamele de metal trebuie șterse de ulei și umezeală, iar dacă vrei să fie numai bune de folosit la primăvară, ai putea chiar să le ascuți un pic. 

Depozitarea 

Dacă „arsenalul” tău este alcătuit din unelte și scule comandate de aici, atunci cel mai probabil ai și niște genți în care poți depozita fiecare element. Manualul de folosire ar trebui să-ți indice și câteva sfaturi de întreținere. 

De exemplu, cele mai multe rotopercutoare și bormașini vin într-o geantă de plastic robustă și bine compartimentată. Cât timp te-ai asigurat că fiecare dalta, spitz, burghiu și restul accesoriilor sunt curățate, depozitarea lor ar trebui să fie conformă. 

Rola de cabluri are atât un rol pragmatic, cât și unul de păstrare. În momentul în care strângi cablul vei sesiza eventuale ciupituri care se întâmplă frecvent în timpul folosirii, la timp pentru a le putea petici. 

Sculele mici de metal de tipul cheilor, șurubelnițelor și așa mai departe vin de regulă într-o trusă de metal sau de plastic. Este recomandat să le păstrezi pe toate acolo din cel puțin două motive: te asiguri că nu vei pierde nicio piesă și le vei feri de coroziune. 

O atenție deosebită ar trebui să dai prelungitoarelor, fiindcă umezeala ajunsă la priză poate să-ți afecteze întreaga instalație electrică. Încearcă să le găsești un raft de lemn închis și ferit de temperaturi prea joase. 

Improvizează 

Este firesc ca un atelier să nu poată asigură aceleași condiții ca o cameră normală din casă. Nu este nevoie să instalezi un calorifer în el, dar poți să găsești soluții de compromis. De exemplu, ai putea să te folosești de un frigider vechi pe care să-l transformi într-un dulap pentru scule. Este un spațiu de depozitare gândit pentru a păstra condițiile optime mâncării și pentru a o izola bine de mediul exterior.

Pentru uneltele robuste de tipul greblelor, ciocanului, coasei, deci a celor nemecanizate, te poți orienta către materiale care absorb umezeala. Nisipul este principalul prieten în acest caz. Tot ce ai nevoie este de o ladă mare, în care să le pui pe toate.

Există și o serie de produse care lubrifiază, dar și protejează împotriva ruginii. Ai putea să aplici această substanță pe sculele care conțin metal într-un sistem mecanizat, dar asigură-te că produsul permite astfel de tratamente. 

Dacă vei respecte aceste cerințe simple, uneltele tale vor fi în stare bună și primăvara viitoare, astfel încât le vei putea folosi fără probleme.

Sursă foto: pixabay.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *