La ce aspecte să fii atent când îți cumperi o casă dacă vrei să fii mulțumit tot restul vieții?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cei mai mulți dintre noi știm, într-o oarecare măsură, că locuințele noastre au un impact semnificativ asupra stării noastre de bine. Cu alte cuvinte, sănătatea noastră mentală, precum și starea emoțională depind de cât de mulțumiți suntem de locuința noastră. Când spunem locuință, ne referim la cartierul sau zona în care este situată, la suprafața sa, la felul în care este organizat spațiul, continuând apoi cu amenajarea și ultimele elemente decorative. Iată cum toate aceste elemente se îmbină spre a reuși să ne ofere mulțumire sufletească, pace, liniște și claritate mentală.

Dacă sunteți în căutarea unei locuințe, atunci încercați să nu faceți compromisuri prea mari. Sunteți, practic, la început de drum și orice aspect va cântări greu în viitor. Iată doar câteva aspecte-cheie cărora este indicat să le acordați o atenție sporită:

Zonă sigură și modernă. Pe cât posibil, încercați să optați pentru un cartier cât mai sigur și cât mai modernizat. Chiar dacă acum poate nu aveți copii, în viitor este posibil să aveți, așa că vă veți dori să locuiți într-un cartier liniștit, lipsit de riscuri și de violență și prevăzut cu grădiniță, cu școală, cu farmacie, magazine alimentare și locuri de joacă.

Suprafața își spune cuvântul. Suprafața contează și ea foarte mult, căci ne simțim mai în largul nostru atunci când beneficiem de o cameră de zi spațioasă sau de o bucătărie generoasă. Nimic nu se compară cu după-amiezele petrecute în familie, când camera de zi se transformă în ateliere de jocuri și pasiuni pentru cei mici și cei mari. Din nou, încercați să gândiți pe termen lung. Poate că acum sunteți doar doi și vă gândiți că nu aveți cine știe ce multe lucruri, dar peste ceva timp, sunt șanse mari ca familia să se mărească, iar lucrurile să se acumuleze.

Aspect și arhitectură. De-a lungul timpului, arhitectura, planurile și amenajările de locuințe au evoluat considerabil. În trecut, locuințele erau foarte rigide și segmentate prin intermediul pereților și ușilor. Arhitectura și design-ul de azi au schimbat cu totul regulile, spre a ne oferi mai mult spațiu, mai multă libertate de mișcare și mai multă creativitate când vine vorba de amenajare. În plus, în urma mai multor studii și cercetări, oamenii de știință au ajuns la concluzia că spațiile mai mari și conceptele deschise sunt benefice pentru sănătatea mentală și permit minții să creeze perspective multiple despre mediul înconjurător, îmbunătățind chiar abilitățile cognitive.

Mediul natural. Ceea ce contează foarte mult atunci când achiziționați o locuință este ca aceasta să fie în stare foarte bună și să nu prezinte nici cele mai mici urme de deteriorare. În acest sens, este indicat să apelați la specialiști care pot realiza un audit al locuinței pe care doriți să o achiziționați. Foarte multe deteriorări ale locuinței pot conduce la afecțiuni grave, inclusiv boli respiratorii, intoxicații cu plumb, cancer declanșat de materiale de construcție toxice, tulburări neurologice, stres, disfuncții psihologice și de comportament. Conform oamenilor de știință, până la 40% din cazurile de astm au la bază factori casnici, cum ar fi prezența mucegaiului, dăunătorilor sau a anumitor substanțe chimice. Din acest motiv, este indicat să optați pentru materiale de construcție cât mai ecologice, pentru detergenți ecologici pe care îi găsim adesea în ambalaje biodegradabile sau pentru var cu ioni de argint. Nu trebuie să omitem faptul că simptomele fizice care însoțesc astmul ne afectează, de asemenea, dispoziția emoțională, conducând adesea la stres, anxietate și la depresie.

Pe de altă parte, există o legătură puternică între spațiile verzi, spațiile albastre și un nivel mai mic de stres. Accesul la astfel de spații naturale oferă un sentiment de calm, de echilibru și de pace.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *