Cum transformă instalarea unui lift casa în care stai?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă locuiești la curte, te poți considera extrem de norocos. Față de un apartament, unde modificările posibile sunt limitate de structura blocului, în cazul unei case cu mai multe etaje poți aduce nenumărate inovații și îmbunătățiri.

Printre aceste inovații se numără și instalarea unui lift. Chiar dacă, la început, poate părea neobișnuit să ai un ascensor în propria casă, acesta te poate ajuta într-o mulțime de situații.

De ce să instalezi un ascensor în casă?

O întrebare normală, care are foarte multe răspunsuri:

  • Mai mult confort și accesibilitate sporită

Liftul reprezintă, până la urmă, o modalitate de a spori accesibilitatea și confortul în casă. De exemplu, dacă ai de transportat cumpărăturile de la parter la etajul 1, 2 sau în mansardă, o poți face mult mai ușor cu ajutorul unui ascensor.

De asemenea, dacă renovezi și ai de mutat obiecte grele, precum mobilă sau electrocasnice mari, liftul va fi o soluție perfectă de fiecare dată.

  • Foarte util pentru gospodăriile în care locuiesc bebeluși sau persoane în vârstă

Dacă ai o casă cu două sau mai multe etaje, iar dormitorul celui mic se află la un nivel superior, liftul te va ajuta enorm. Îți va fi util atât în perioada următoare nașterii, când va trebui să duci căruciorul la etaj, cât și apoi, când micuțul va adormi în living și vei fi nevoit să îl duci în brațe până în pat.

De asemenea, dacă în locuința ta stau și bunicii sau alte persoane în vârsta, liftul va fi o inovație foarte folositoare și apreciată.

  • Un lift crește valoarea locuinței pe piața imobiliară

Dacă te gândești că instalarea unui lift este o investiție care nu merită efortul, ia în calcul și următorul aspect. Atunci când vei dori să vinzi sau să închiriezi casa, valoarea ei în bani va fi mult mai mare decât înainte.

Cum decurge procesul de instalare?

Pentru a avea parte de o experiență cât mai puțin complicată, este recomandat să apelezi la o echipă de profesioniști. Poți intra pe www.mpifma.ro pentru a afla toate detaliile de care ai nevoie.

Procesul de instalare începe cu un studiu de fezabilitate. În această etapă, echipa analizează locuința ta și determină dacă instalarea liftului este posibilă și în ce condiții se poate efectua.

Următorul pas este propunerea. Compania îți va oferi cea mai bună soluție, ținând cont de dimensiunile casei, trafic, consum și nu numai. Tu cântărești variantele și te poți consulta în continuare cu firma, până luați împreună o decizie finală.

Pasul numărul 3 presupune obținerea avizelor și permiselor necesare instalării ascensorului. Acesta este urmat de finanțare. Unele companii oferă alternative avantajoase, așa că nu uita să verifici!

Ultimul pas, dar nu cel din urmă, este implementarea propriu-zisă, de care vei fi extrem de mulțumit.

Întrebări de pus companiei de ascensoare

Înainte de a semna un contract și de a te apuca de treabă, este necesar să obții următoarele informații:

  • Cât durează instalarea ascensorului?

Este un aspect important, căci procesul poate dura mai multe zile și trebuie să fii pregătit pentru acest lucru.

  • Ce se întâmplă dacă se produce o pană de curent în timp ce liftul este utilizat?

Asigură-te că optezi pentru un ascensor cu sistem de salvarea automată. În cazul unei pene de curent, acesta coboară la nivelul etajului, iar ușile se pot deschide.

  • Se poate personaliza designul interior al cabinei de lift?

În mod cert, vei dori să ai un lift primitor și plăcut ca aspect. Majoritatea companiilor oferă cataloage cu variante de design, însă poți interveni și tu cu propriile idei.

Cu aceste informații la dispoziție, vei putea lua decizia corectă pentru locuința ta, adăugând un plus de confort pentru toți membrii familiei.

Sursa: unsplash.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *