Cum alegi o rigolă de duș

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Întâlnite tot mai des în amenajările moderne, rigolele pentru duș sunt accesoriul ideal pentru dușurile fără cădiță. Au un design atrăgător și elegant, o curățare eficientă și o tehnologie de scurgere optimizată din punct de vedere hidraulic ce nu provoacă neplăceri. Pentru a-ți ușura alegerile, îți spunem câteva criterii care te vor ajuta să alegi o rigolă de duș!

Ce înseamnă o rigolă pentru duș

Montarea unei rigole pentru duș îți oferă o serie de posibilități în amenajarea unei băi. Nu există discontinuități în pardoseală deoarece sunt eliminate pragurile, iar aspectul final este unul extrem de elegant și discret. Însă, alegerea unei rigole potrivite nu este atât de simplă deoarece trebuie să ai în vedere câțiva factori. Iată ce aspecte trebuie să cunoști!

 

În primul rând,  o rigolă de duș este recomandată unui duș walk-in. Adică dușul care nu are o cădiță, ci doar pardoseală înclinată cu un punct de scurgere și cu un panou de sticlă. Bateria dușului este montată în perete, iar scurgerea este formată din rigole și canale de scurgere. În funcție de modelul bateriei și al dușului, alegi și rigola pentru duș.

Ce tipuri de scurgeri există?

Scurgeri locale tradiționale. Scurgerile tradiționale le vezi montate în majoritatea băilor. Nu sunt cele mai estetice din categoria rigolelor de duș, însă sunt extrem de eficiente dacă sunt montate suficiente guri de scurgere. Nu este recomandată o singură scurgere deoarece cantitatea de apa din duș poate da pe dinafară. De obicei, două scurgeri montate sunt suficiente.

Rigolă de duș cu grătar. Dacă le vei alege din punct de vedere estetic, acest model de rigole pentru duș arată impecabil. Scurgerea este făcută pe lung, apa nu se acumulează într-o singură zonă, așa cum se întâmplă în cazul rigolelor locale și avantajul major este acela că se încadrează în orice stil de amenajare.

Ce face specială o rigolă de duș. Rigolele de duș au un proces de instalare fiabil și nu prea sofisticat. Orice instalator va știi să monteze o rigolă, care va trebuie să conecteze rigola la sistemul de canalizare al blocului.

Top 5 avantaje ale unei rigole de duș

  • Suprafața de scurgere este deschisă, nu există depuneri ascunse, ceea ce face ușoară și curățarea ei;
  • Capacul rigolei de duș este manevrabil și poate fi ușor deschis, oricând la nevoie;
  • Inserția unei rigole de duș este de cele mai multe ori tip pieptene, se extrage și se curăță foarte ușor;
  • Instalare simplă datorită setului de montaj complet. Nu există dificultăți și nici pericole de etanșare;
  • Rigolele pot avea un finisaj din oțel inoxidabil cu margini de scurgere lucioase, care să se adapteze oricărui stil de amenajare din baie.

Acestea fiind spuse, pardoseala continuă din baie, fără cădiță și cu rigolă de duș este unul dintre trendurile actuale în amenajări. Sistemul de scurgere este mascat, iar modelul dușului poate varia, în funcție de preferințe.

Link foto: https://pixabay.com/ro/baie-de-lux-baie-de-lux-chiuvet%C4%83-1336165/

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *