Costurile utilizatorului SmartAsigur

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

RCA ieftin online îţi oferă posibilitatea achiziţionării asigurării obligatorii de răspundere civilă auto RCA, accesând mediul online, limitând pierderea timpului şi procedurile obositoare de la ghişee.

Asigurarea obligatorie RCA este întocmită pentru prejudicii produse terţilor  prin accidente de vehicule. Asigurarea oferă protecţie financiară atât celui vinovat de producerea accidentului, cât şi persoanei păgubite.

Ce se asigură şi ce nu,  prin asigurarea obligatorie RCA

În baza contractului de asigurare RCA, vei beneficia de despăgubiri pentru avarierea vehiculului, în urma unui accident,  costuri care presupun readucerea vehicului la starea dinaintea accidentului.

Sunt incluse prejudiciile apărute în urma lipsei de folosinţă a vehiculului avariat, chiar şi înlocuirea temporară a acestuia.

Se asigură  acoperirea  cheltuielilor legate de transpotul vehiculului avariat, aparţinând terţului despăgubit, către un centru de constatare. De asemenea, sunt vizate prejudiciile apărute în urma funcţionării dispozitivelor sau instalaţiilor care au fost montate pe vehicul.

Se acoperă despăgubiri şi pentru vătămare corporală sau deces, daune morale, cheltuieli de judecată efectuate de către  persoana prejudiciată. Membrii familiei asiguratului conducător auto sau persoană a cărei răspundere civilă este angajată într-un accident de vehicule şi deţine asigurare obligatorie RCA, nu sunt excluşi de la beneficiile asigurării pentru propiile lor vătămăti corporale.

Asigurarea RCA nu va acoperi prejudiciile bunurilor aparţinând conducătorilor vehiculelor şi  nu este valabilă dacă nu se poate face dovada clară a valabilităţii asiguării la data producerii accidentului.

Nu acoperă prejudiciile care  depăşesc  limitele de răspundere stabilite prin contract,  şi nu acoperă amenzile sau cheltuielile penale, la care eşti obligat ca răspunzător de producerea unui accident.

Care sunt costurile utilizatorului

Ca utilizator al platformei RCA ieftin online, vei plăti prima de asigurare stabilită prin contract. Prima de asigurare reprezintă preţul final plătit pentru a beneficia de protecţia oferită de asigurator. Plata primei de asigurare o vei efectua în baza ofertei sau a decontului de primă emis de SmartAsigur, pentru care nu vei primi factură.

Plata o vei face anticipat, fie integral, fie în rate, în funcţie de condiţiile stabilite prin contract, ulterior plăţii urmând a se emite poliţa de asigurare.

Plăţile se efectuează în lei. Le poţi efectua online, ca utilizator  fiind direcţionat către pagina securizată de internet a procesatorului de plăţi PayU, unde se va autoriza tranzacţia,  sau offline, cu numerar, transfer bancar sau card.

În situaţia în care, ca asigurat, nu respecţi obligaţiile de plată asumate prin contract, asiguratorul poate rezilia contractul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *