Cele mai frecvente probleme cauzate de țevi vechi

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Țevile vechi sunt unele dintre cele mai problematice aspecte din orice gospodărie. Fie că locuiți într-o casă mai veche care nu a mai fost inspectată de mult timp, fie că tocmai v-ați mutat într-o nouă casă, este indicat să vă asigurați că țevile sunt în stare excelentă și că funcționează corespunzător.

bursted copper pipe with water leaking out 3d illustration

Cu alte cuvinte, această problemă nu este bine să fie amânată la nesfârșit. Poate că vă întrebați acum care sunt semnele care pot indica nevoia urgentă de intervenții specializate. Iată mai jos cele mai evidente semne că ceva nu este în regulă cu țevile din locuința dumneavoastră și că trebuie să chemați cât de curând un instalator la domiciliu.

Baterii care picură

Oricât ar părea de minoră, o baterie care picură este un indicator-cheie că trebuie să apelați la serviciile profesionale pe care vi le poate oferi un instalator. Întâi de toate, un robinet care picură înseamnă pierderi inutile de apă și facturi mari la utilități. În al doilea rând, o baterie care picură poate fi primul semn că o problemă mult mai severă se dezvoltă.

Scurgerile pot fi cauzate de o garnitură deteriorată, de apa cu un conținut prea mare de minerale sau de un alt element care s-a degradat. Dacă bateria produce un sunet ca de scârțâit atunci când o porniți, cu atât mai mult trebuie să apelați la un instalator profesionist. Aerul acumulat în țevi poate, de asemenea, să producă un sunet ciudat.

Scurgeri înfundate

Dacă observați că apa din cadă, din duș sau din chiuvetă se scurge foarte greu sau deloc, trebuie să interveniți cât mai rapid, în special dacă observați că această problemă are loc simultan la toate scurgerile. Pe parcursul timpului, implicațiile unui mic blocaj se pot agrava exponențial. Deseori, marile dezastre sanitare pornesc de la un blocaj minor, care nu a beneficiat la timp de intervenție profesională.

Presiunea apei

Presiunea apei care este slabă sau inconsecventă poate fi mai mult decât enervantă. Dacă problema este exclusivă pentru o singură baterie, pentru duș sau pentru cadă, cauza poate fi doar o acumulare de minerale care trebuie îndepărtată în mod corespunzător. În situații mai grave, conductele au început deja să se corodeze, caz în care este necesar să le înlocuiți.

Dacă presiunea apei este slabă în toată casa, este posibil să existe o problemă mai mare cu conducta de alimentare, așa că aveți nevoie de intervenția profesională a unui instalator.

Toaletă înfundată

Toaleta se poate înfunda din cauza unei probleme de canalizare sau din cauza unei obstrucții. Pentru că reparația nu este una tocmai ușoară, cel mai bine este să apelați la un instalator care poate diagnostica rapid problema și vă poate oferi soluții pe termen lung.

Mucegai

Atunci când mucegaiul începe să își facă apariția pe pereții și pe tavanele încăperilor, acesta indică cel mai clar că undeva există o scurgere, iar apa care stagnează își lasă amprenta asupra pereților, varului, tapetului, plafoanelor sau asupra pardoselilor, dacă vorbim despre o țeavă subterană care s-a fisurat. Porțiunile umede pe pereți sau pe tavan sunt premergătoare mucegaiului, așa că puteți acționa înainte ca problema să fie cu mult mai deranjantă.

Îmbunătățiri generale

Dacă obiectele sanitare din baie încep să arate neplăcut și să funcționeze necorespunzător, ar fi timpul să reameanjați baia. Obiectele sanitare învechite reprezintă un risc pentru sănătatea tuturor membrilor familiei. Cu doar câteva îmbunătățiri destul de acceptabile ca preț, baia va arăta mult mai bine, va fi mai curată și igienică.

În consecință, problemele pe care le pot cauza apa și o instalație sanitară defectuoasă oferă adesea semne de avertizare, astfel încât să puteți soluționa problemele înainte să devină adevărate dezastre.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *