Transparenţă şi frumuseţe: casele din sticlă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În acest articol vă propunem trei exemple de case moderne, alese graţie transparenţei lor, la propriu: case de sticlă. V-aţi gândit vreodată cum ar fi să trăiţi într-o astfel de casă? Poate că această idee vă sperie, mai ales având în vedere criteriul intimităţii, însă transparenţa în construcţii aduce numeroase beneficii. Spre exemplu, aceasta oferă un plus de eleganţă şi conectează interioarele la mediul exterior. Dacă nu sunteţi convins, priviţi aceste exemple de mai jos, care înlătură bariera dintre spaţii, contopindu-le pentru un rezultat spectaculos. Cu siguranţă vă vor cuceri prin aspectul lor şi vă vor face să vă schimbaţi părerea despre casele de sticlă. Cine ştie, poate veţi decide chiar să vă construiţi una!

Transparenta si frumusete-casele din sticla 1

Picture 1 of 10

Primul exemplu este o casă tip bungalow, pe un nivel, ce se întinde pe o suprafaţă de 220 de metri pătraţi. Aceasta este dotată cu tehnologie de ultimă oră: panouri fotovoltaice, încălzire prin pardoseală, sisteme de aer condiţionat integrate, având astfel o amprentă de carbon redusă. Locuinta este alcătuită dintr-un spaţiu deschis, ce include livingul, diningul şi bucataria. Cea de-a doua jumătate este rezervată dormitoarelor. Ambele sectoare au acces direct la terasele exterioare.

Al doilea proiect este o casă modernă cu o suprafaţă de 427 metri pătraţi, pe trei nivele, din Vancouver, Canada. Aceasta este parţial îngropată în pămant, astfel încât al treilea nivel, cu terase şi garaj, este la acelaşi nivel cu solul. Locuinţa are numeroase spaţii cu diferite utilizări.  Dormitoarele se află la primul şi al treilea nivel şi oferă privelişti spectaculoase.

Al treilea proiect este o casă de dimensiuni reduse, ridicată pe malul unui lac din Finlanda. Aceasta este practic o cabană, construită aproape integral din sticlă, cu un singur dormitor.  Casa a fost concepută ca un refugiu temporar pentru cei care vor sa se relaxeze, să se reculeagă în inima naturii, departe de agitaţia citadină. Este extrem de bine integrată în mediul din jur, oferind o experienţă unică şi inedită locatarilor.

Iată aşadar trei case spectaculoase din sticlă, care oferă un exemplu de eleganţă, bun gust, conexiune cu natura. Casele din sticlă sunt ideale spre a fi amplasate în mijlocul naturii, fie că vorbim despre un luminiş dintr-o pădure, malul unui lac, o plajă, un deal, etc. Ele se contopesc perfect cu natura, nefăcând în niciun fel notă discordantă. Într-o astfel de casă, vă veţi bucura pe deplin de lumina soarelui, de strălucirea stelelor şi a lunii, vă veţi simţi mai aproape de natură şi vă veţi bucura de frumuseţea ei!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *