6 strategii care vă îmbunătățesc productivitatea și creativitatea la locul de muncă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fie că lucrați de acasă sau de la birou, cu siguranță vă doriți să dați dovadă de mai multă productivitate, să încheiați programul de lucru la o oră normală, fără să fiți nevoit să stați peste program și fără să acuzați zi de zi dureri de cap și de spate. Deși se tot vorbește ca pe viitor un program de muncă cu normă întreagă să fie de cinci ore, deocamdată suntem nevoiți să lucrăm câte 8 ore pe zi, iar în unele zile chiar și mai mult.

Iată că sunt numeroase modalități dovedite că pot îmbunătăți rapid productivitatea, că ne pot ajuta să progresăm, în timp ce uităm de stresul termenelor-limită și de durerile de spate:

Lumina joacă un rol uriaș. Iluminarea adecvată a mediului de lucru este unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare atunci când doriți să vă îmbunătățiți spațiul de lucru. Cercetările realizate de oamenii de știință sugerează că, atât acasă cât și la locul de muncă, lumina este capabilă să inducă stări emoționale specifice, dar și să activeze abilități cognitive specifice. Studiile arată că prin optimizarea cantității de lumină, în special a luminii naturale în spațiile de birouri, putem beneficia de mai multă productivitate.

Ajutorul venit din partea plantelor. Din nou, o cantitate uriașă de studii au arătat efectele pozitive ale plantelor în mediul nostru de lucru. Conform rapoartelor de sănătate publică, pe măsură ce interacționăm mai mult cu natura pe parcursul programului de lucru, cu atât mai mult scade nivelul de stres. Sunt numeroase modalități prin care vă puteți simți mai aproape de natură în timp ce lucrați. De exemplu, puteți include în amenajarea biroului câteva plante sau puteți să vă petreceți pauzele în aer liber. Cert este că natura are puterea de a ne îmbunătăți creativitatea, de a ne relaxa și de a ne ajuta să ne concentrăm mai bine.

Deconectați-vă. Cu siguranță, nu toate persoanele lucrează în spații de muncă prevăzute cu tenis de masă sau fooseball, dar asta nu înseamnă că nu este necesar să vă deconectați din când în când. A lua o pauză nu înseamnă să petreceți timp pe platformele de socializare, ci să faceți ceva care vă reîncarcă sau vă ajută să gândiți cu mai multă claritate. Puteți să vă plimbați într-un parc, să serviți o limonadă delicioasă în aerul liber, să mâncați un măr uitându-vă pe fereastră sau, la fel de bine, puteți descărca o aplicație de meditații care vă poate îmbunătăți concentrarea și atenția.

Nu neglijați importanța accesoriilor și echipamentelor de birou. Chiar dacă lucrați într-un birou deschis sau nu durează mai mult de două minute pentru a intra în biroul colegului, tot este recomandat să aveți în imediata vecinătate – chiar lângă scaunul de birou- toate echipamentele și accesoriile de care aveți nevoie pentru a vă duce la capăt sarcinile, inclusiv toner pentru imprimantă și top de coli, dosare și folii de protecție, pachete de editare și toate celelalte echipamente specifice domeniului în care lucrați.

Citatele motivaționale au puterea de a inspira. Nu sunt doar clișee și vorbe plictisitoare. Într-adevăr, cuvintele sunt foarte puternice. Citind câteva mesaje motivaționale, vă poate fi de folos pentru a depăși eventualele provocări cu care vă confruntați la locul de muncă. Dacă veți include în amenajarea biroului câteva astfel de citate motivaționale, fie sub formă de tablouri, postere, rame foto sau simple notițe adezive, veți lua decizii mai bune și vă veți bucura de mai multă productivitate.

Culoarea este și ea un alt factor important care poate spori eficiența la servici și care poate încuraja gândirea creativă. Culorile sunt subiective, ar putea spune cei mai mulți dintre noi, însă studiile au arătat o corelație foarte puternică între culoare și emoție. Conform cercetărilor, albastru afectează planul mental, în timp ce galbenul afectează planul emoțional. Înțelegând puterea culorilor, putem proiecta mediul de lucru pentru a beneficia de mai multă productivitate și creativitate.  

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *