5 soluţii practice de depozitare pentru o bucătărie mică

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Bucătăriile mici scot mereu în evidență spațiul redus, oricât ai încerca să schimbi acest lucru. Deși sunt fermecătoare și prietenoase, pline de căldură, uneori aceste bucătării se transformă în spații supraaglomerate, care nu mai scot în evidență frumusețea lor reală. Dacă ai o bucătărie mică și îți dorești și tu să o amenajezi cât mai eficient, iată câteva soluții practice de depozitare la care poți apela.

Sursa foto: unsplash.com

Organizează foarte bine ustensilele de bucătărie

  specială pentru bucătării, care se poate adapta cu ușurință în orice tip de spațiu.

Bucătăriile modulare și corpurile de mobilier speciale pentru bucătării mici sunt cele mai eficiente soluții pentru a păstra ustensilele, deoarece aceste vor fi ferite de praf, dar și de o expunere ușor inestetică, ce conduce mai mult cu gândul la dezordine.

Folosește dulapuri de tip soldat

Aceste dulapuri individuale, caracterizate de înălțime mare și lățime destul de mică îți oferă spațiul de care ai nevoie pentru a depozita lucrurile importante din bucătăria ta. Fie că vorbim despre alimente care necesită stocare sau despre alte tipuri de produse necesare în bucătărie, poți folosi un astfel de dulap, care îți asigură dealtfel și siguranța și protecția produselor prin închiderea ușii.

Astfel, spre deosebire de polițe sau dulapuri deschise, dulapurile închise de tip soldat protejează de dăunători și de umiditate și îți oferă în același timp un spațiu potrivit pentru organizarea elementelor specifice bucătăriei.

Folosește polițe sau etajere

Poțițele sau etajerele te pot ajuta în ceea ce privește organizarea elementelor ajutătoare în bucătărie. Accesoriile precum mănușile, șorțul sau alte tipuri de produse de acest tip nu trebui să fie depozitate dezorganizat, așa că le poți așeza fie pe polițe, fie pe etajere cu agățătoare. În acest fel spațiul va arăta mai curat și mai organizat, generând în același timp și o imagine de mărime și amplitudine.

Folosește corpuri suspendate de mobilier

Dacă folosești deja o masă de bucătărie și un blat, iar dulapurile pe care sprijină acestea sunt deja neîncăpătoare, atunci poți încerca să montezi dulapuri cu pozare pe perete. În acest fel vei crea o senzație de unitate, de constanță din punct de vedere al organizării spațiului și în plus vei câștiga destul de mult loc de stocare în dulapurile superioare.

Atenție însă, acestea vor trebui să fie foarte bine prinse în perete, deoarece la o greutate prea mare ele pot crea efectul de smulgere din perete, iar acest lucru nu este de dorit. Pozarea pe perete a acestor elemente se face doar în cazul pereților de rezistență, nicidecum în pereți subțiri de compartimentare, care nu vor rezista greutății atât de mari.

Mută în cămară obiectele de care nu ai neapărat nevoie

O cămară poate fi un spațiu adiacent bucătăriei pe care îl poți folosi pentru depozitarea produselor de care nu ai nevoie în fiecare zi. Borcanele cu conserve sau compoturi, sau orice alte tipuri de produse menite să reziste un timp îndelungat pot fi depozitate în afara bucătăriei. Ai grijă însă să aerișești foarte bine cămara tocmai pentru a te asigura că depozitarea se face în condiții optime.

O bucătărie mică nu înseamnă neapărat o problemă, deoarece există soluții pentru a trece de inconvenientul generat de spațiu. Documentează-te cu privire la acestea și apoi implementeaz-o pe care mai bună, astfel încât să fii sigur că bucătăria ta se ridică la nivelul exigențelor tale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *