10 pași spre construirea unei case din lemn

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Construirea unei case este o decizie importantă. Un prim factor determinant este bugetul, iar odată stabilit acest aspect, viitorii proprietari trebuie să se confrunte cu o serie de alegeri. Materialele de construcție disponibile pe piață sunt foarte variate, iar oferta disponibilă poate fi de multe ori copleșitoare. După stabilirea acestor detalii, un alt aspect esențial îl reprezintă alegerea firmei de construcții care va pune proiectul în aplicare. Fiecare pas este aproape la fel de important deoarece rezultatul final trebuie să fie copia fidelă a casei visurilor tale.

Casele pot fi de foarte multe feluri, într-o multitudine de forme, mărimi și culori. În cazul în care ți-ai stabilit prioritățile și ai decis că îți dorești o casă din lemn, am realizat un scurt ghid care să te orienteze în direcția potrivită. Astfel, am expus zece pași pe care îți recomandăm să-i ai în vedere înainte de începerea construcției propriu-zise.

1. Așteptări

Stabilește cu exactitate așteptările pe care le ai și notează-ți dorințele și ideile pentru a le discuta ulterior cu ceilalți membri ai familiei tale. Stabilește numărul de camere, stilul (modern sau rustic), tipul de lemn, specialiști care te vor ajuta la realizarea proiectului (arhitect, designer).

2. Terenul

Decide-te în privința terenului pe care urmează să fie construită locuința. Asigură-te că este posibilă construirea unei locuințe pe acel teren și acordă atenție unor aspecte precum suprafața, drumurile de acces, orientarea, etc.

3. Bugetul

Înainte de demararea unui astfel de proiect, este deosebit de important să cunoști în detaliu costurile implicate. Determină prețul terenului, al fundației, al racordării la utilități, prețul materialelor de construcție și al manoperei, alte cheltuieli precum transportul materialelor.

4. Sursa de finanțare

În urma calculelor efectuate, stabilește sursa de finanțare. Îți permiți construirea noii tale case din propriile venituri, sau va fi necesar să apelezi la serviciile unei bănci? Găsește cele mai potrivite soluții.

5. Proiectul

Primul pas în orice construcție îl reprezintă proiectul. Apelează la ajutorul unor specialiști în acest domeniu (arhitecți, ingineri, designeri).

6. Autorizații

Pentru începerea lucrărilor vei avea nevoie de autorizație de construcție. Informează-te la autoritățile locale cu privire la documentația necesară.

7. Alegerea constructorului

În ceea ce privește alegerea constructorului care va realiza lucrările, este recomandat să iei în calcul detalii precum: încrederea pe care o poți acorda în funcție de renumele de pe piață; calitatea materialelor și a echipamentelor folosite; experiența; serviciile oferite (transportul, design-ul, etc.).

Totodată este important raportul calitate-preț.

8. Cum construiești

Cea mai economică soluție este să-ți construiești chiar tu casa pe care ți-o dorești. Chiar dacă ideea pare avantajoasă și realizabilă, pot apărea o mulțime de dificultăți pe parcurs, mai ales în cazul în care este primul proiect de acest fel. Calculează bine opțiunile, avantajele și riscurile.

O opțiune este construirea casei cu ajutorul unui supraveghetor experimentat sau apelând la o echipă de construcții. În cazul celei de-a doua variante, va fi necesară verificare punerii corecte în aplicare a planurilor.

9. Sugestii în alegerea constructorului

Pentru a fi sigur că faci alegerea corectă, asigură-te că faci câteva verificări anterior luării deciziei finale. Acordă atenție aspectelor precum experiența anterioară, proiectele realizate, opinia altor clienți.

10. Construirea locuinței

Odată urmați pașii de mai sus, poți începe construirea noii tale locuințe. Fiind vorba de un proces de durată, înarmează-te cu răbdare și fii pregătit să faci față provocărilor sau impedimentelor ce pot apărea pe parcurs. Reușita proiectului va compensa energia depusă pentru construire.

10 pasi spre construirea unei case din lemn 1

Picture 1 of 10

Sursa: palmatin.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

One Response

  1. Foarte frumoase casele prezentate, si de asemenea, modelele constructive (case din lemn profilat chertat de 9 cm sau case din lemn rotund cilindrat de 18cm-22 cm), numai ca pentru astfel de case ,pentru a locuii atat vara cat si iarna este necesara izolarea interioara sau exterioara, deoarece pentru un confort termic pentru zona temperata-calda (zona tarii noastre) este necesar ca lemnul sa se petreaca minim 12 cm pe sectiunea zidului, acest lucru se intampla doar in cazul caselor din lemn rotund necalibrat cu un diametru mediu de 27cm , care sunt racoroase vara si calduroase iarna.
    Pentru cei ce doresc sa traiasca intradevar intro casa ecologica 95% ii indemn sa se informeze despre casele din lemn rotund natural, sa caute sa locuiasca, intro vacanta, sau intrun sejur intro astfel de casa (La casute Bran este una din locatii) si atunci precis vor vrea o astfel de casa. Sunt putini arhitecti ce recomanda o astfel de casa deoarece nu cunosc modul de executare al acestora, calculul de rezistenta, modul de tratare si de ingrijire in timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *