Ţilgă metalică sau ţiglă ceramică

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Acoperişul casei este un element extrem de important în ansamblul total al unei case. De calitatea acestuia depind o serie de factori, în special durabilitatea casei, izolaţia, păstrarea întregii clădiri în starea pentru care a fost proiectată şi construită.

După ce s-au parcurs toţi paşii necesari ridicării acoperişului, se ajunge la “îmbrăcarea” acestuia.

Acoperirea unei case se poate realiza cu diferite tipuri de materiale: ţigle metalice, ceramice sau din beton, plăci, panouri, tablă, învelitori din lemn, paie sau stuf.

Dacă ar trebui să decideţi între alegerea ţiglelor metalice sau ceramice pentru a vă acoperi casa, atunci ar fi indicat să luaţi în calcul avantajele fiecărui tip.

Ţigla metalică are avantajul de a fi foarte uşor de montat, fiind prevăzută cu sisteme de prindere. Ţigla metalică este ea însăşi un material uşor. Acest aspect al greutăţii foarte mici este important pentru rezistenţa casei. Greutatea totală a unui acoperiş învelit în ţiglă metalică nu va afecta cu nimic rezistenţa casei, fiind foarte mica.

Ţigla metalică este foarte rezistentă la interperii, radiaţii şi ultra violete. Calitatea acesteia nu va fi cu nimic modificată de vânturi puternice, furtuni, zăpezi sau arşiţa verii.

Un mare avantaj al folosirii ţiglei metalice îl constituie faptul că nu reţine umezeala, fapt ce diminuează riscul infiltrării apei. Piaţa de specialitate pune la dispoziţia cumpărătorilor o gamă extrem de variată din punct de vedere al formelor, modelelor şi culorilor, dând posibilitatea fiecăruia să-şi personalizeze acoperişul după cum doreşte.

Ţigla metalică este fabricată din oţel şi poate fi acoperită cu granule foarte mici de piatră.

Ţigla ceramică deţine avantajul de a avea o viaţă foarte lungă, fiind extrem de rezistentă la procesul îngheţ-dezgheţ, specific climei noastre.

Este un foarte bun izolator termic şi fonic şi are rezistenţă maximă la incendii.

tigla-metalica-sau-tigla-ceramica

Ţigla ceramică nu se decolorează şi permite în timp“respiraţia”casei.

Aceasta este fabricată din argilă arsă şi are specificul şi farmecul unei imagini tradiţionale. Formele şi culorile sunt variate, venind în întâmpinarea tuturor cerinţelor cumpărătorilor. Alegerea ţiglei ceramice se va face în funcţie de sfaturile specialiştilor, greutatea acestui produs impunând un anumit unghi al acoperişului care să permită montarea acesteia. Panta acoperişului este cea în funcţie se  care se  decide tipul de ţiglă folosit.

Indiferent de ce tip ce învelitoare alegeţi pentru acoperişul casei dumneavoastră, piaţa de specialitate vă  pune la dispoziţie o gamă foarte largă de produse, catalogate pe culori, modele, forme, accesorii, sisteme pluviale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *