Învelitorile potrivite pentru un acoperiș în pantă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Alegerea învelitorilor potrivite pentru acoperișul tău poate fi o misiune dificilă în condițiile în care pe piață există atâtea variante de luat în calcul. Începând de la învelitorile clasice precum țiglele ceramice și până la variantele moderne precum țiglele din plastic sau fibrociment, fiecare merită luată în considerare în alegerea celei mai potrivite. Trebuie să ții cont de mai multe elemente în momentul în care alegi învelitorile pentru acoperișul casei tale, începând cu calitățile izolatoare, durabilitatea materialului și terminând cu aspectul estetic care trebuie să fie în echilibru cu restul casei.

În continuare te vom ajuta să alegi cea mai potrivită învelitoare pentru acoperișul tău prin prezentarea principalelor opțiuni pe care ar trebui să le iei în considerare:

Țigle și olane din ceramică. Acestea sunt fabricate din argilă arsă, și pot fi folosite pentru acoperișuri cu o pantă minimă de 25-35%. Poți alege țiglele clasice (sub formă de plăci), țiglele solzi sau olanele ceramice. Montarea acestui tip de învelitori nu necesită foarte mult timp sau experiență, sistemul de prindere fiind cu holșuruburi sau cuie.

Țigle din beton. Dacă țiglele din ceramică au fost varianta clasică de învelitori, țiglele din beton reprezintă varianta modernă de finisare a unui acoperiș, fiind fabricate din mortar de ciment. Țiglele din beton sunt potrivite pentru acoperișuri cu o pantă minimă de 35%. Acest tip de învelitori poate necesita în unele cazuri o întărire a structurii de rezistență datorită greutății mari a învelitorilor.

Plăcile din fibrociment. Acest tip de învelitori are o rezistență sporită datorită amestecului de ciment și fibre minerale. Plăcile sunt potrivite pentru acoperișurile cu panta cuprinsă între 18-60%.

Panouri ondulate din fibrociment. Acest tip de învelitori se folosește în special pentru construcțiile industriale sau zootehnice, regăsindu-se mai puțin în cadrul locuințelor individuale. Panta minimă a acoperișului trebuie să fie de 12% în acest caz.

Plăcile din ardezie. Plăcile din ardezie prezintă avantajul versatilității. Mai exact, plăcile din ardezie se prezintă sun diverse forme sau dimensiuni și în diverse culori. Panta acoperișului pentru acest tip de învelitori trebuie să fie cuprinsă între 18-60%.

Panourile din plastic. Pot fi folosite atât cu caracter temporar, cât și cu caracter permanent (doar dacă se aplică o protecție suplimentară pentru acțiunea razelor soarelui). Panourile din plastic pot fi folosite pentru acoperișurile cu o pantă minimă de 12%.

Învelitori din tablă. Sunt fabricate din oțel zincat, dar pot exista și variante din aluminiu, cupru, titan sau inox. Panta minimă pentru acest tip de învelitori este de 7%.

Șindrile bituminoase. Acest tip de învelitori reprezintă o variantă din ce în ce mai întâlnite datorită greutății sale reduse și a montajului ușor. Dacă vrei să optezi pentru șindrilele bituminoase, ar trebui să știi faptul că panta minimă a acoperișului în acest caz este de 20%.

Invelitorile potrivite pentru un acoperis in panta_1

Picture 1 of 8

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *