Avantajele și dezavantajele acoperișurilor metalice

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Construirea acoperișului este o etapă care poate ridica o mulțime de semne de întrebare cu privire la soluția cea mai potrivită. Cu atât mai mut cu cât în comerț există tot mai multe opțiuni, iar cei din jurul tău au fiecare câte o părere bine argumentată. Principala recomandare este să te informezi personal cu privire la avantajele și dezavantajele fiecărei soluții, până la găsirea celei potrivite nevoilor tale. Una dintre variantele pe care îți recomandăm să o iei în considerare este acoperișul metalic.

Ca toate sistemele de acoperișuri, acoperișurile metalice au atât avantaje, cât și dezavantaje.

Avantajele acoperișurilor metalice:

Tipuri de metal

Primul avantaj în cazul acoperișurilor metalice îl reprezintă varietatea de materiale care pot fi folosite pentru realizarea acestora. Acoperișurile metalice sunt cel mai adesea construite din tablă, zinc, aluminiu, cupru și oțel galvanizat. Acest lucru îți permite să alegi în funcție de aspectele cele mai importante pentru tine, precum rezistența, durabilitatea, stilul sau costurile implicate.

Durata de viață și rezistența

Un acoperiș metalic instalat în mod corespunzător va avea o durată de viață foarte lungă, situată între 40 și 70 de ani, în funcție de tipul de metal ales. Majoritatea producătorilor oferă o garanție între 20 și 50 de ani. Din acest motiv această soluție este ideală pentru persoanele care doresc un acoperiș cu o durabilitate crescută în timp.

Totodată, acoperișurile metalice au o rezistență crescută la foc, la vânturi puternice, umezeală și dăunători.

Greutatea

Comparativ cu majoritatea materialelor pentru învelitori, panourile metalice au o greutate redusă. Acest lucru este un avantaj deoarece pentru instalare nu este necesară o structură de rezistență foarte solidă, ceea ce rezultă în economii substanțiale. În plus, panourile metalice sunt mai ușor de manipulat și, implicit, de instalat.

Instalarea

Atât datorită faptului că panourile metalice au o greutate redusă, dar și datorită dimensiunilor mai mari ale acestora, instalarea se face mult mai repede decât în cazul altor acoperișuri. În plus, învelitorile de metal sunt potrivite și pentru acoperișurile cu o înclinație mică.

Dezavantajele acoperișurilor metalice:

Costurile

Unul dintre principalele dezavantaje este costul acoperișurilor metalice, care este destul de ridicat. Însă, dată fiind durata lungă de viață a acestora, investiția va fi absorbită în timp.

Zgomotul

Pentru unele persoane zgomotul ploii care cade pe un acoperiș metalic este romantic, însă pentru alții este de-a dreptul deranjant. Cu toate că un acoperiș metalic bine montat și izolat nu va cauza neplăceri majore din această cauza, în cazul unor căderi de grindină sau a ploilor torențiale, zgomotul va fi mai ridicat decât în cazul altor acoperișuri.

Îndoirea

Un alt dezavantaj al învelitorilor din metal este predispoziția acestuia la îndoire. Acest lucru poate fi cauzat de o furtună de grindină, sau de orice alte obiecte care cad pe suprafața acestora. De asemenea, din cauza dilatării și a contractării, în funcție de temperatură, acoperișul poate căpăta în timp un aspect vălurit. Metalele cele mai predispuse la îndoire sunt aluminiul și cuprul, dar există și metale care nu prezintă acest risc. În orice caz, nu este recomandat să umbli pe suprafața acoperișului, atât pentru a nu cauza daune, cât și pentru a evita alunecarea, metalul fiind un material alunecos.

Mentenanța

Unele acoperișuri metalice necesită întreținere regulată. Vopseaua se poate zgâria, coji, sau își poate pierde intensitatea culorii, necesitând întreținere regulată. Pentru a evita aceste neplăceri, muncitorii trebuie să aibă grijă la instalare să nu zgârie sau să îndoaie panourile metalice.

Sursa foto: hometips.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *