Acoperișurile transparente sunt bune și pentru sănătate

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În ultima vreme, mai mult și mai des în zonele suburbane, precum și în casele private urbane, se pot observa lesne acoperișuri, prispe, foișoare, copertine peste parcare, realizate din ardezie transparentă, precum și originalul inserției care transmite lumina în acoperiș, realizată din același material.

Pentru cei interesați de un acoperiș transparent, există mai multe materiale cum ar fi, plexiglas, fibra de sticla sau policarbonat.Toți acești polimeri au propriile avantaje și dezavantaje, toate comparativ cu alte acoperiri pentru acoperișuri convenționale.

Din moment ce acest tip de materiale de construcție, care este încă o noutate pentru mulți, pare din ce în ce mai folosit, înainte de a cumpăra apar o mulțime de întrebări cu privire la caracteristicile și particularitățile acoperișului.

Învelitorile de acest tip sunt folosite în mod tradiţional pentru acoperirea teraselor, crearea unor copertine, luminatoare în acoperiş, uşi sau pereţi transparenţi. Românii le folosesc şi ca soluţii de acoperire a locuinţei. Se ajunge adesea ca peste o treime din acoperiş să fie translucidă. Specialiștii în domeniu susțin chiar că că utilizarea acoperişului transparent ar preveni și o serie de boli şi ar avea chiar și o eficienţă mai mare pentru activităţi intelectuale.

acoperis transparent 1

Picture 1 of 5

Pentru cei care ar fi tentați de acest tip de acoperiș, le putem spune că o parte importantă în preţul acestor învelitori transparente este asigurată de lucrarea propriu-zisă. De la producători ele vin la anumite preţuri, iar mai apoi, în funcţie de grosimea materialului, meşterul urmează să lucreze pe ele în funcţie de comandă. Se folosesc coli de 12 metri pătraţi, cu grosimi care variază între patru şi 32 de milimetri, și care costă între patru şi 19 lei fără TVA. Pentru plăci de un centimetru, costul este de 40 de lei. Pentru o izolaţie adecvată sunt însă suficiente cei de 16-20 milimetri. În cazul acoperişurilor, aceasta arată că, în mod preponderent, aceste plăci sunt utilizate pentru crearea unor luminatoare pentru mansardă. Spre deosebire de ferestre, în acest caz, dimensiunea sursei de lumină poate fi considerabil mai mare. Acoperişurile transparente sunt utilizate în special pentru clădiri de birouri sau industriale, adică sectorul rezidenţial, însă trebuie să fie lucrări de dimensiuni considerabile. Plăcile de plastic transparente sunt utilizate atât pentru acoperiş, cât şi pentru terasele existente, sau pentru acoperirea întregii curţi interioare.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *