Acoperiş înclinat sau terasă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Decizia legată de tipul de acoperiş pe care ni-l dorim pentru casa noastră, ar trebui luată încă de la începutul demarării lucrării de construcţie. Echipa care se ocupă de ridicarea construcţiei va avea nevoie de acestă informaţie pentru a putea realiza un proiect corect, o listă estimativă  a costurilor şi, în final, o lucrare sigură şi trainică, pe măsura dorinţelor noastre.

Cele două tipuri de acoperiş, înclinat sau tip terasă, sunt cele mai întâlnite. Pentru a putea hotărî care va fi cel ales de noi, ar trebui să cunoaştem anumite date.

În primul rând, tipul de acoperiş se alege ţinând cont de câteva aspecte. Foarte importantă este zona geografică în care se va ridica clădirea. Dacă acesta va fi construită într-o zonă cu multe precipitaţii, atunci decizia cea mai bună ar fi de a alege acoperişul înclinat, deoarece favorizează scurgerea apei. Un alt aspect de luat în calcul este stilul arhitectural al clădirii, ce tip va fi aceasta, ce model de acoperiş i s-ar potrivi. Legea de urbanism trebuie şi aceasta luată în calcul în momentul în care luăm aceste decizii. De asemenea trebuie ţinut cont de perspectiva montării de panouri solare. Acestea se montează într-un unghi cuprins între 30 şi 50 de grade. Proiectantul casei trebuie să ştie dacă intenţionăm să optăm pentru acest sistem, impunîndu-se un anumit tip de acoperiş. Şi nu în ultimul rând, bugetul de care dispunem este foarte important. Un acoperiş înclinat presupune mai multe materiale de construcţie şi, implicit, un cost mai mare.

Acoperis inclinat sau terasa

Picture 1 of 2

Acoperişul tip terasă este mult apreciat în ultimul timp. Oferă eleganţă clădirii, terasa poate fi folosită în diverse scopuri, loc de relaxare, piscine, locuri de joacă, permite multe opţiuni creative şi poate fi acoperită cu sol verde, realizându-se astfel acoperişului verde.

Un acoperiş tip terasă trebuie să asigure o hidroizolaţie foarte bună, chiar dacă terasa este prevăzută cu o pantă mică de scurgere, trebuie să fie bine termoizolată, să îi fie asigurat accesul, să fie o zonă bine aerisită şi să poată beneficia de iluminare. Costurile realizării unui acoperiş tip terasă nu sunt foarte mari.

Acoperişul înclinat, clasic este tipul cel mai des întâlnit. Este foarte durabil şi se pretează foarte bine zonelor montane. Principala calitate este aceea că permite alunecarea apei din atmosferă, asigurând astfel trăinicia casei. De  asemenea, un acoperiş înclinat permite amenajarea încăperii de sub el, a podului, realizându-se astfel mansarde ce pot deţine variate destinaţii. Birou, loc de relaxare, loc de joacă, de petreceri, bibliotecă, sau, pur şi simplu, poate fi doar un spaţiu de depozitare.

Realizarea acestui tip de acoperiş necesită multe materiale, implicit majorând costurile lucrării. Un acoperit înclinat oferă la capitolul îmbrăcare o gamă foarte largă de posibilităţi. Fie că ne acoperim casa cu ţiglă metalică sau ceramică, stuf sau lemn, produsele sunt foarte variate atât ca model, cât şi ca nuanţe şi tonuri.

Ţinând cont de aceste câteva informaţii şi bazându-ne pe simţul nostru estetic, alături de o echipă de specialişti,  vom reuşi să finalizăm construcţia casei cu acoperişul care i se potriveşte şi care ne va asigura confort, trăinicie şi siguranţă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *